Quinta da Baronesa is a contemporary residential retreat designed by Studio Arthur Casas, a group of designers, architects and urbanists with tasks everywhere in the world. The home was designed as a weekend retreat for a younger couple with two youngsters and was inbuilt 2010 within the outskirts of Sao Paulo in Brazil.

Quinta da Baronesa house surrounding landscape

All the construction covers an space of just about one thousand sq. meters and provides beneficiant dwelling and leisure areas. As a result of it was constructed on a really steep plot, the constructing is terraced. This enables it to supply a clean and seamless transition between the totally different volumes and flooring whereas remaining virtually imperceptible from the road degree.

Quinta da Baronesa house terraced architecture

The personal areas are located on the higher flooring. The decrease ranges include the widespread areas. The transition between them is gradual and pure. The rugged topography of the land is partially liable for the entire design and construction of the home. On the similar time, it introduced in some beautiful views of the gold course and the entire panorama behind it.

Quinta da Baronesa house viewed from the side

Quinta da Baronesa house reclaimed brickwork on exterior

The primary supplies used for the venture embrace wooden and brick. The bricks come from beforehand demolished buildings they usually supply the home a diversified look. The best way during which the totally different shades mix on the facades is charming with a touch of rustic.

Quinta da Baronesa house staircase box at the core

A big staircase sits on the core of the construction, inside a compact vertical field with giant openings that permit mild in and supply expansive views of the environment. To the suitable of the staircase is the area and residential theater, the latter one being built-in in a cantilevered field that doubles as a trampoline for the swimming pool under.

Quinta da Baronesa house pathway to garage

Quinta da Baronesa house pool cantilevered trampoline

The primary social space consists of a dwelling area, kitchen and eating space. Though these features are a part of the identical open flooring plan, they every keep their individuality by way of delicate design particulars.

Quinta da Baronesa house social area and adjacent terrace

Quinta da Baronesa house view of the pool from inside

The dominating function within the dwelling space is a suspended hearth. The couch and chairs are organized in entrance of it, forming a comfortable and welcoming seating space with a espresso desk on the middle and delineated by a striped rug that includes autumn-impressed colours.

Quinta da Baronesa house living room fireplace

Quinta da Baronesa house indoor outdoor transition

The kitchen and eating space are related and open onto a courtyard. A vertical backyard shelters the areas and gives them privateness whereas additionally bringing in a recent and vibrant ambiance. Giant pivot glass door make the transition between the inside and exterior areas seamless and pure with out obstructing the views.

Quinta da Baronesa house kitchen white and simple design

Quinta da Baronesa house kitchen connection to outdoors

Quinta da Baronesa house kitchen vertical garden

The primary flooring incorporates the personal zone. It’s separated into two sections by a hall. In complete, this flooring homes 5 suites. The 2 sections embrace an space for the household and a second one for the visitors. All of the rooms open onto giant balconies with cantilevered pergolas. On the second flooring, giant openings on all sides allot mild to enter the staircase field.

Quinta da Baronesa house bedroom views

The beneficiant infinity edge swimming pool is framed by picket decks. A cantilevered extension of the quantity to the left of the staircase serves as a trampoline whereas additionally being an fascinating architectural element.

Quinta da Baronesa house at night

  • Facebook
  • Google Plus