Set within the lovely Thuringia area, in Germany, Villa Okay is a residence that really makes probably the most of its location, embracing each facet and maximizing all the location’s attributes. The residence gives a complete of 248 sq. meters of dwelling area and was accomplished in 2014 by Paul de Ruiter Architects, an organization established in 1994 which always adapts and gives progressive designs and options whereas making an attempt to combine sustainability as a lot as potential of their tasks.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

Villa Okay is a consultant challenge for the architects. It may be precisely described by phrases similar to sustainable, revolutionary, discreet and superbly built-in in nature. Its design is straightforward, utilizing solely metal, concrete and glass.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

Opposite to what the selection of supplies suggests, the residence feels very welcoming and cozy. It was oriented towards the south with a view to take most benefit of the daylight. The north part of the constructing is constructed into the slope and incorporates the doorway, the service areas, searching room, pantry and a six-automotive storage.

Villa K in Germany six car garage

The south part is occupied by the dwelling areas and bedrooms. A glass facade with roof-to-flooring home windows provides uninterrupted views of the valley and the encompassing panorama and permits them to turn out to be part of the inside design of the dwelling areas.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

Villa K in Germany driveway and views of the valley

The minimal palette of supplies provides this undertaking a quite simple and extremely customizable character. So far as the inside design goes, the chromatic palette is especially based mostly on impartial tones meant to maintain the décor minimal in an effort to emphasize the beautiful views. Parts such because the Eames lounge chair within the dwelling space supply a touch of luxurious to the decor, establishing an amazing stability.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

A U-formed terrace wraps across the social space, emphasizing the shut connection to nature and the seamless transition between the indoor and outside areas. On the middle of the terrace stands a partially-coated patio which acts as a transitional area.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

The lap pool is positioned perpendicularly to the terrace and featured a platform that the pulled up so as to keep the continuity of this area. Across the terrace is a backyard the place the house owners planted greens and fruit timber. It acts as a buffer zone between the residence and the valley. The pool cantilevers over the backyard, including drama to the views.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

The roof of the villa is roofed with moss. This enables the constructing to raised mix in, turning into part of the panorama whereas, on the similar time, contributing to the general thermal insulation of the home. Photo voltaic cells positioned above the storage and entrance emphasize the undertaking’s sustainable and eco-pleasant character.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

Along with these, the villa additionally encompasses a warmth-exchanger which has the position of regulating the temperature inside the home all year long. Due to the truth that the south-oriented part is bathed in daylight whereas the north portion is constructed into the slope, this causes huge temperature variations between the areas.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

The warmth pump helps stabilize the temperature, sustaining a pleasing ambiance on a regular basis. The entire course of is totally automated and it additionally controls the underfloor heating carried out for all of the rooms. This aspect, along with many others, spotlight the gorgeous balanced established between the undertaking’s sustainable and opulent character.

werk van Architectenbureau Paul de Ruiter; http://www.paulderuit

  • Facebook
  • Google Plus